OMGEVING

Het strand van Westduin staat bekend om zijn rustige karakter waardoor veel families dit strand iedere keer weer opzoeken. Dit strand is een zuid-west strand, vandaar dat het strand vaak “de Zeeuwse Riviera”wordt genoemd. Je ziet hier dan ook echt de zon in de zee zakken….. Gelegen aan de monding van de Westerschelde, kun je genieten van het continu veranderende uitzicht: het opkomende of afgaande water, de wolkenpartijen of juist de strakblauwe lucht. Vlak voor het bordes liggen twee druk bevaren scheepvaartroutes, de Wielingen en het Oostgat. Via deze vaargeulen varen de schepen naar de havens van Vlissingen, Gent en Antwerpen of verlaten deze juist. Bij helder weer kun je Breskens, Cadzand Bad, Knokke en Zeebrugge zelfs zien liggen.

De auto is op loopafstand te parkeren.
Op 200 meter afstand van het huisje is het strandpaviljoen Kon-Tiki en op 500 meter Piet Hein. Bij beide strandpaviljoens bent u van harte welkom voor een hapje, drankje of een complete maaltijd.
Zoekt u het wat verder, dan is Vlissingen over het strand binnen een half uurtje te belopen en kunt u zichzelf belonen met een frisse versnapering bij strandpaviljoen Panta Rhei.
Zoutelande is weer iets verder, over het strand is dit ongeveer een uurtje lopen; dat is voor de echte liefhebber.